Kapcsolódó szoftverek: GumiHotel 3, MunkaLap 3, RakTár 3, ÜgyfélTár 3, SzámlaTömb 3


A figyelmeztetések bekapcsolásával a program indítása után közvetlenül, utána óránkánt felugró ablak formájában értesíti Önt a hamarosan lejáró vagy már lejárt határidőkről, így biztosan nem felejt el egyetlen fontos munkát sem. A felugró ablakban vagy listában a figyelmeztetésre kattintva a program automatikusan megnyitja a kiválajsztott rekordot.

Tartalom

1. Figyelmeztetések beállításai

2. Figyelmeztetések tetszőleges dátum lejártakor

3. Figyelmeztetések határidők lejártakor

4. Az állapotsáv figyelmeztetései

1. Figyelmeztetések beállításai

Beállítási lehetőségek

 • Figyelmeztetés az állapotsávon: ha engedélyezve van és van megjelenítendő figyelmeztetés, a programablak jobb alső részén, a felhasználó neve mellett megjelenik egy "Figyelmeztetések" feliratú gomb. Rá kattintva megjelenik a figyelmeztetések közül a 7 legfontosabb. A figyelmeztetésre kattintva megnyílik a határidőt tartalmazó rekord.
 • Figyelmeztetés felugró ablakban induláskor: ha be van kapcsolva, a program indítása után néhány másodperccel a képernyő közepén egy ablakban megjelenik a figyelmeztetések listája. A figyelmeztetésre kattintva ugyanúgy megjelenik a figyelmeztetést tartalmazó objektum, az X gomb segítségével pedig eltávolítható a listából. Ha szeretné kikapcsolni a funkciót, klikkeljen a figyelmeztetések ablak alsó részén található kapcsolóra. Újra bekapcsolhatja a beállításokban.
 • Figyelmeztetés felugró listában óránként: ha be van kapcsolva, és van megjelenítendő figyelmeztetés, az ablak jobb alsó részén óránként megjelenik a figyelmeztetések listája. Ez az opció csak akkor működik, ha be van kapcsolva az első Figyelmeztetés az állapotsávon beállítás.
 • Figyelmeztetés a következő időn belül: ezen időszakon belüli jövőbeli határidőkhöz készül figyekmeztetés. A múltbeli, lejárt határidőkhöz mindig készül figyelmeztetés, ha be van állítva emlékeztető a dátumhoz.
 • Figyelmeztetések maximális száma: maximum ennyi rekord jelenik meg a figyelmeztető listákban.

A figyelmeztetések beállításainak módosítása

 1. Lépjen be a programablak bal felső sarkában található Főmenübe.
 2. Válassza a Beállítások menüpontot.
 3. Válassza az Állapot gombot.
 4. Módosítsa a kívánt beállítást.

2. Figyelmeztetések tetszőleges dátum lejártakor

Egy adattáblázatban található dátumhoz akkor készül figyelmeztetés, ha a dátumhoz be van jelölve emlékeztető. Az emlékeztetőt a rekord dátum típusú adatmezőjére kattintva lehet bekapcsolni.

Emlékeztető bekapcsolása egy adott dátumhoz az adattáblázatban

 1. Rekord kiválasztása
 2. Rekord szerkesztése
 3. Adatmező kiválasztása
 4. Emlékeztető bekapcsolás

3. Figyelmeztetések határidők lejártakor

A munkalapok, raktári mozgások és gumiabroncs rekordok esetén beállított határidők minden esetben automatikusan megjelennek a figyelmeztetések között.

4. Az állapotsáv figyelmeztetései

A programablak jobb alső részén, a felhasználó neve mellett található a "Figyelmeztetések" feliratú gomb. Rá kattintva megjelenik a figyelmeztetések közül a 7 legfontosabb, majd az egeret elhúzva a listáról, az rövid idő múlva magától eltűnik. A figyelmeztetésre kattintva megnyílik a határidőt tartalmazó objektum, a figyelmeztetés pedig eltűnik a listáról. A figyelmeztetés jobb szélén található piros X ikon segítsségével eltávolítható a figyelmeztetés. Az eltávolított figyelmeztetés a program futása során többet nem jelenik meg. A program újraindítása után újra látható lesz a figyelmeztetőlistában.