Kapcsolódó szoftverek: GumiHotel 2, MunkaLap 2, RakTár 2, SzámlaTömb 2


Tartalom

1. Szolgáltatások típusai

2. Szolgáltatás modul részei és használata

3. Modul beállításai

1. Szolgáltatások típusai

 1. Lista: az aktuális szolgáltatások nyilvántartása.
 2. Elvégzett: az ügyfél által megrendelt és teljesített szolgáltatás, ilyenek lehetnek pl. a munkalapokhoz kapcsolt szolgáltatások.

2. Szolgáltatás modul részei és használata

Ez a rész a Szolgáltatás modul felületével foglalkozik, amely beágyazódik a programba. A modul grafikus felülete a következő nagyobb részekre tagolódik:

2.1. Menüsor

2.2. Központi panel

2.3. Alsó panel

2.1. Menüsor

A legfontosabb vezérlő elemeket tartalmazza, mint a táblázatok megnyitása, új lista szolgáltatás létrehozása és egyéb rekordokkal kapcsolatos műveletek. Alapesetben a program menüsor alatti sávban található. Ha a program menüsor át van helyezve az ablak felső részéről más helyre, vagy a program teljes képernyős módban van, akkor a modul menüsor közvetlenül a program fejléce alatt található, vagy az ablak legfelső részén, ha a fejléc nem látható.

A Modul menüsor a következő menüpontokat tartalmazza:

 • Táblázatok: szolgáltatás táblázat megnyitása új fülön a Központi panelen. A funkciót kiválasztva legördül a megnyitható táblázatok listája, amelyeket meg lehet jeleníteni. Ha a Központi panel már tartalmazza a kiválasztott táblázatot, nem nyílik meg új példányban, csak aktívvá és láthatóvá válik a fül, amely a táblázatot tartalmazza.
 • Új: új lista szolgáltatás létrehozása.
 • Klónozás: új lista szolgáltatás készítése meglévő szolgáltatás adatainak másolásával.
 • Szerkeszt: a kiválasztott lista szolgáltatás szerkesztése, a teljesítendő és teljesített szolgáltatások itt nem szerkeszthetők csak a rekorddal, amelyhez tartoznak. Ha munkalaphoz tartoznak, akkor a munkalap szerkesztő ablakban lehet őket módosítani.
 • Visszaállít: a kiválasztott, lomtárban lévő lista szolgáltatás visszaállítása a lomtárból. A lomtár a Táblázatok menüpontban nyitható meg.
 • Lomtárba helyez / töröl: a kiválasztott lista szolgáltatás lomtárba helyezése vagy törlése. A teljesítendő és teljesített szolgáltatások itt nem törölhetők és nem helyezhetők lomtárba csak a rekorddal együtt, amelyhez tartoznak.
 • Nyomtatás: szolgáltatás tartalmának a nyomtatása.
 • Megnyitás új fülön: a kiválasztott szolgáltatás megnyitása új fülön.
 • Megnyitás új ablakban: a kiválasztott szolgáltatás megnyitása új ablakban.
 • Másolás vágólapra: a kiválasztott szolgáltatás másolása szövegként vagy HTML formátumban.
 • Tömeges ár- áfa- és jutalékmódosítás
 • Export: a táblázat mentése fájlba.

2.2. Központi panel

A központi panelen találhatók a táblázatok.

2.3. Alsó panel

A kiválasztott szolgáltatás rekord adatait és a hozzájuk kapcsolódó rekordokat jeleníti meg. Az alsó panelt a jobb szélén található lefelé illetve felfelé mutató nyíl ikonnal lehet elrejteni és megjeleníteni.

3. Modul beállításai

4.1. Jutalék meghatározása a szolgáltatás nettó díjának %-ában

4.2. A munkavégző automatikusan a bejelentkezett felhasználó

4.3. Művelet adatváltozás esetén

4.4. Adatlap szerkesztése a listához való hozzáadáskor